📫 Veenlandweg 5, 7696 BL Brucht 

📞 0523 – 23 17 66

📧 info@hetrechthoes.nl

 

Persbericht

 

Opening nieuwe locatie ’t Rechthoes te Brucht; gluren bij de buren!

Bijlage:                  foto’s

Datum:                  vrijdag 17 januari 2020

Vragen:                 Sairien Pol /06 25364252, Directeur van ’t Rechthoes

Reden:                  n.a.v. de vooraankondiging van de happing vandaag is op 16/1 afgesproken dat we zelf een

persbericht zouden aanleveren voor de site en voor de Toren zelf

 

 

Vandaag was het zover! Na veel voorwerk was de dag daar; de officiële opening van het nieuwe pand te Brucht! Sinds de zomer zijn de bewoners langzaam in hun appartementen gaan wonen en vandaag hebben we officieel de vlag gehesen!

De dag bestond uit twee delen; tussen 1300 en 1500 uur hadden we ketenpartners  en plaatsende partijen uitgenodigd. Zo mochten we Samen Doen ontvangen, maar ook Plaatselijk Belang Brucht, Christen Unie/Vluchtelingen werk, het FACT team en het Alfa College onder andere welkom heten. Sairien Pol en Derk Jan de Vries hadden een mooie speech voorbereid. De essentie hiervan ligt in het vooral ‘gewoon doen’. Er is zoveel gedoe in de kranten over PGB-’s maar als je de regels en de wetten ‘gewoon’ netjes volgt, dan houden cliënten regie en kunnen ze inkopen wat ze nodig achten. Ergens doen wij het ‘gewoon goed’ want de cijfers van verloop zijn te verwaarlozen.

Plaatsers vroegen of we nog veel plek hadden- cliënten lieten hun appartementen zelf zien en ‘zo wil iedereen wel wonen’ was de reactie. Kunnen we nog mensen plaatsen was dus de vraag?

We zijn kleinschalig en zitten bijna vol, konden we vol trots vertellen. We zijn enkel nog met innovatie bezig en het vormgeven van een crisisplek.

Een cliënte die als kind binnen kwam en inmiddels een volwassen jonge vrouw is, had de eer om de vlag te hijsen; Vol trots wappert die op ons nieuwe terrein.

 

In de middag, dus vanaf 1600 u, waren familie leden van onze cliënten welkom, maar ook de buren en eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is- was welkom! Zeker 170 mensen hadden zich opgegeven dus het was een gezellige drukte. Middels voetstappen werden bezoekers over het gehele terrein geleid; twee cliënten lieten hun appartement zien aan wie het wilde.

Onze buren van de Bessentuin waren zo vriendelijk om hun grasveld ter beschikking te stellen voor de tientallen auto’s. Buren die kwamen gluren, een zeer warm ontvangt in het geweldige Brucht.

We danken een ieder voor de interesse, komst en prachtige cadeaus.

Voor wie het heeft gemist; Heet jezelf welkom, wij hebben dagelijks de koffie klaar!

 

© 2018 ‘t Rechthoes Alle rechten voorbehouden | CompanyBoost